Een moderne tuin aanleggen

Moderne tuin aanleggen

Je hebt vast wel eens gehoord van een “moderne tuin”. Maar wat maakt een tuin nou precies modern? Wij hebben wat tips voor je verzameld om een moderne tuin aan te kunnen leggen, met of zonder hovenier!

Wat is een moderne tuin?

Laten we eerst kijken naar wat een moderne tuin nou precies is. Een moderne tuin kun je herkennen aan een aantal zaken;

  • Een moderne tuin heeft strakke lijnen en is erg geordend. Hierdoor is deze erg overzichtelijk. Er zitten meestal geen opvallende vormen of opvallende meubels in. Hierdoor heeft de tuin een minimalistische uitstraling. 
  • Een moderne tuin heeft een luxe uitstraling met veel witte, grijze en zwarte kleuren (zoals stenen, meubels en standbeelden). 
  • Een vijver, fonteintjes en kunstgras komen erg vaak voor in moderne tuinen. 
  • De planten in een moderne tuin zijn vaak erg groot en tropisch. Hiermee wordt voorkomen dat de tuin een te sobere uitstraling krijgt. Vaak zijn dit onderhoudsvrije planten. 
  • Moderne tuinen bevatten vaak een overkapping, veelal in een hoek van de tuin. 
  • Moderne tuinen bevatten vaak veel verlichting, zodat ook ‘s avonds de tuin goed zichtbaar is. 

Tips voor jouw moderne tuin

Als het goed is heb je nu een beter beeld van wat een moderne tuin is en wat je er veelal in tegenkomt. Onderstaand geven we enkele tips voor het aanleggen van een moderne tuin:

  • Zorg voor een functionele inrichting die weinig onderhoud vereist. Naast de uitstraling is dit namelijk voor de meeste mensen de belangrijkste reden voor het aanleggen van een moderne tuin. Bepaal voor ieder onderdeel een functie, zoals een relax gedeelte, een eetgedeelte en een speelgedeelte voor de kinderen.
  • Denk goed na over de verlichting. Heb je bijvoorbeeld een mooi standbeeld of een vijver, plaats hier dan verlichting bij. Zo blijft jouw standbeeld of vijver ook ‘s avonds mooi zichtbaar!
  • Gebruik verschillende soorten materialen! Bij een moderne tuin kan echt alles. Van grind tot kiezels en grote ruwe rotsen. Hoe meer je combineert, hoe unieker je moderne tuin eruit ziet!

Tuin aan laten leggen

Een moderne tuin of ander soort tuin laat je natuurlijk aanleggen door een professional. Laat daarom je tuin in Breda aanleggen door Habro Tuinen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *