Een betere mentale gezondheid met een hond in huis

Mentale gezondheid hond

Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat mensen een betere mentale gezondheid hebben wanneer ze een hond in huis hebben. Dit is voor verschillende gezinssituaties het geval, maar ook voor mensen die alleen wonen. Waarom dit zo is? Dat leggen we hieronder verder uit. 

Een hond zorgt voor minder depressies

Het is bewezen dat het hebben van een hond ervoor zorgt dat mensen minder snel last krijgen van een depressie. Zeker in een tijd als deze waarbij we veel binnen moeten zijn vanwege corona, kan het sneller gebeuren dat mensen last krijgen van een depressie. We komen namelijk een stuk minder buiten dan we voorheen deden. Dat terwijl buiten zijn iets is dat onmisbaar is voor mensen. Door het hebben van een hond weet je zeker dat je meerdere keren per dag naar buiten gaat om je hond uit te laten. 

Daarnaast is het natuurlijk zo dat mensen ook, bewust of onbewust, blij worden van de blijdschap van een hond. Elke dag wanneer je thuiskomt, na een lange dag hard gewerkt te hebben, is er een kleine vriend die op je af komt rennen vol blijdschap. Zorg er dan wel voor dat je jouw hond ook de dingen geeft die hij of zij nodig heeft om blij te zijn. Geef je hond elke dag aandacht terug, laat je hond voldoende uit en zorg voor een goede hondenmand, voerbak, hondenriem, speeltjes, geregeld een lekker kluif en andere onmisbare spullen voor je hond.

Minder ruzies in gezinnen

Wanneer een gezin samen in een huis woont dan is het niet iets vreemds dat er veel ruzie kan ontstaan. Iedereen brengt namelijk veel tijd met elkaar door en dat kan zorgen voor een nodige frustraties. Door het hebben van een hond in een gezin kan dit aanzienlijk worden verminderd. Er is namelijk altijd een vriend aanwezig in huis die net zo veel geeft om iedereen in de woning.

Meer sociale contacten

Elke dag een wandeling maken met je hond zorgt ervoor dat je vaker de buren of andere mensen op straat tegen zult komen. Dat zorgt ervoor dat je elke keer even een praatje kunt maken en weer sociaal actief bent. Sociaal actief zijn is onmisbaar om je mentaal goed en gezond te voelen.

Altijd iemand om even mee te knuffelen

Iedereen heeft het nodig om eens een goede knuffel te krijgen of te geven. Wanneer je een hond in huis hebt dan weet je zeker dat je altijd iemand bij je hebt waar je even mee kunt knuffelen wanneer er iets tegenzit of wanneer je het simpelweg nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *