De voordelen van een warmtepomp: dit zijn ze

Voordelen van warmtepomp

Het zal niemand ontgaan zijn dat de afgelopen tijd de gasprijzen flink gestegen zijn. Nu hebben we daar in de zomer niet zoveel ‘last’ van, maar als het weer kouder gaat worden richting het najaar kan de energierekening weer flink oplopen. En daarom kan het goed zijn om onderzoek te doen naar de alternatieven om je woning te verwarmen zonder gas. Eén van de meest genoemde alternatieven is de warmtepomp. Dit is natuurlijk een flinke investering, maar het levert uiteindelijk veel voordelen op. Maar welke voordelen zijn dat eigenlijk allemaal? We zetten ze op een rij.

100% besparen op je gasrekening

Het eerste voordeel hebben we net al een beetje benoemd, een warmtepomp zorgt ervoor dat je flink op je gasrekening bespaart. Laat je een All-Electric warmtepomp aansluiten? Dan zorgt dat zelfs voor een besparing van 100% doordat je volledig gasloos kunt verwarmen. Laat je een hybride warmtepomp installeren, die samenwerkt met je cv-ketel, dan bespaar je ook al flink. Die besparing kan oplopen van 50% tot 70%. 

Verminderen van de CO₂- uitstoot

Een warmtepomp zorgt op de langere termijn niet alleen voor een flinke besparing in je portemonnee, maar ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO₂- uitstoot. Je draagt dus ook je steentje bij aan het milieu. Dit komt doordat er maar een hele kleine hoeveelheid elektrische energie nodig is om veel warmte te kunnen produceren.

Stijging van woningwaarde

Dit voordeel is voor veel mensen ook een grote reden om een warmtepomp aan te schaffen. Als je je woning wilt verkopen, dan is dat aantrekkelijker wanneer deze is voorbereid op gasloos wonen. Maar nog belangrijker: je woning krijgt een beter energielabel met een warmtepomp. En dat zorgt er samen voor de de waarde van je woning zal stijgen. 

Comfortabel verwarmen in je woning

Waar je met een cv-ketel continu de temperatuur moet bijstellen in de winter, kun je met een warmtepomp je woning heel gelijkmatig verwarmen, dag en nacht. Dankzij een ingebouwde of losse boiler heb je ook de beschikking over een royale hoeveelheid warm water.

Zo zie je maar dat er, naast de kostenbesparing, nog veel meer voordelen zijn voor het installeren van een warmtepomp. Zeker een overweging waard dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *