De verschillen van een bloempot

Het voordeel van een grote bloempot is dat je er grote planten in kunt plaatsen. Dit kan een mooie uitstraling geven aan jouw huis of tuin. Grote bloempotten bestaan er in allerlei kleuren en vormen. Je hebt ze voor binnen en buiten en in verschillende materialen. Wanneer je een bloempot gaat kopen is het belangrijk dat je weet welk materiaal je wilt hebben. Sommige materialen zijn niet goed bestand tegen weersomstandigheden. Het is dus niet verstandig om een bloempot, die geschikt is voor binnen, te kopen om heb uiteindelijk buiten te plaatsen. Dit kan de bloempot erg beschadigen. Er bestaan bloempotten die gemaakt zijn van bijvoorbeeld klei/cement, kunststof, keramiek, graniet of hout.

Kenmerken materialen

Cement: Het kenmerk van cement is dat het materiaal een hoge corrosie- en weersbestendigheid heeft. In de winter zul je de cementen bloempotten op een droge plek moeten zetten, omdat de pot kan barsten door ophoping van water.

Kunststof: Planten die worden geplaatst in een grote kunststoffen bloempot dienen meer water te krijgen. Dit komt omdat er meer vocht verdampt door de kunststoffen randen. Een kunststoffen bloempot is erg populair, omdat ze sterk en onderhoudsvriendelijk zijn. Een kunststoffen bloempot is daarnaast erg licht.

Keramiek: Een grote bloempot van keramiek is ideaal voor buitenshuis, omdat uitstekend tegen weersomstandigheden kunnen. Daarnaast is het materiaal waterdicht. Bloempotten van cement hebben een natuurlijke uitstraling.

Graniet: Graniet is een combinatie van harsgebaseerde materialen, klei en gebonden marmerstof. Het voordeel van een granieten bloempot is dat het een tijdloze en klassieke uitstraling geeft. Het materiaal is daarnaast weersbestendig en waterdicht. Het is wel belangrijk om een waterafvoering te maken in de bloempot. Hierdoor voorkom je water ophoping.

Hout: Niet elke houtsoort is bestand tegen weersomstandigheden. Je kunt dus niet elke houten bloempot buiten plaatsen. Hout geeft een warme sfeer aan de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *