Aandachtspunten bij aanschaf van zonnepanelen

zonnepanelen

Sta jij op het punt om je huis te gaan verduurzamen door middel van het laten plaatsen van zonnepanelen? Dan doe je er goed aan om op voorhand een aantal zaken goed uit te zoeken. Ondanks het feit dat zonnepanelen natuurlijk ontzettend interessant zijn voor je portemonnee, is het wel belangrijk dat je er ook daadwerkelijk iets aan hebt. Om je een eindje de goede kant op de te helpen, hebben we een aantal tips voor, je die kunnen helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. Het is immers een flinke uitgave en het zou ontzettend vervelend zijn, dat achteraf blijkt dat de keuze die je hebt gemaakt niet helemaal de juiste blijkt te zijn.

De stand van je dak

Het is belangrijk, dat wanneer jij je zonnepanelen laat plaatsen, je ze op de juiste manier laat plaatsen. Wanneer je namelijk voor de helft van de tijd geen zon hebt, dan is het natuurlijk niet heel erg rendabel. Het is dus deels afhankelijk van onder andere het aantal uren zon wat je hebt, om te kunnen bepalen of het Ć¼berhaupt rendabel voor je is en ten tweede of er misschien nog een andere mogelijkheid is om de panelen te plaatsen. Zonnepanelen kopen doe je immers om binnen afzienbare tijd je investereing weer terug te verdienen. Zorg er daarom ook voor, dat er altijd iemand de de situatie op locatie komt beoordelen. Hebben ze hier geen tijd voor of geven ze aan dat het niet noodzakelijk is, dan zal ik mezelf toch even achter de oren gaan krabben of dit wel de juiste partij is waar je zaken mee wilt doen.

De capaciteit van de panelen

Een veel gehoorde opmerking is, dat het niet uitmaakt hoeveel vermogen je panelen hebben. Dit is volstrekte onzin. Er zijn namelijk panelen verkrijgbaar die een brengsten hebben van 200 Kwh, maar ook panelen die het dubbele hiervan opbrengen. Je kunt je dus wel voorstellen, dat het dus wel degelijk uitmaakt of je nu 5 panelen van 200 kwh op je dak hebt liggen of dat het er 5 zijn met een opbrengst van 400 kwh. Kortom, des te kleiner het dak, des te hoger de opbrengst per paneel moet zijn. Staar je dus daarom ook absoluut niet blind op het aantal panelen, maar kijk ook goed naar de opbrengst wat je krijgt van een paneel. De combinatie van deze twee factoren is uiteindelijk doorslaggevend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *