5 tips voor het inrichten van je thuiskantoor

Tips inrichten thuiskantoor

Steeds meer mensen beginnen met ondernemen vanuit huis of werken om diverse redenen thuis in plaats van op kantoor. Thuiswerken is de laatste jaren ontzettend populair geworden, maar vaak wordt een goede thuiswerkplek nog wel eens vergeten. Werken aan de keukentafel of op de bank is zeker niet optimaal. Zeker als je regelmatig thuis werkt, dan is een werkplek in huis een must. Ben jij van plan om een thuiskantoor te creëren? In dit blog geven we vijf tips!

Tip 1. Kies voor een goede bureaustoel

Laten we direct met het allerbelangrijkste beginnen van een thuiskantoor, namelijk de bureaustoel. Als je meer dan 6 uur per dag zittend aan het werk bent, is het ontzettend belangrijk om in een gezonde zithouding te werken. Een goede bureaustoel biedt goede ondersteuning aan je lichaam en voorkomt lichamelijke klachten na een lange werkdag. Bezuinigen op de bureaustoel is dus een slecht plan, want de bureaustoel is het belangrijkste van de hele inrichting van je thuiskantoor. Op Designkantoormeubilair.nl vind je een uitgebreid assortiment dat bestaat uit ergonomische bureaustoelen.

Tip 2. Rustige ruimte

Om ongestoord en productief te kunnen werken is het belangrijk om een rustige ruimte te kiezen voor je thuiswerkplek. Het meest optimale zou een afgesloten ruimte zijn, zodat je tijdens het werk niet wordt afgeleid en geconcentreerd kunt werken.Heb je een kamer over? Dan is dat de ideale plek om een thuiskantoor te maken.

Tip 3. Verstelbaar bureau

Om in een gezonde zithouding te kunnen werken is niet alleen een ergonomische bureaustoel belangrijk, maar ook een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Door zowel de bureaustoel als het bureau af te stellen naar je lichaam zorg je voor een gezonde werkhouding. Veel mensen met een zittend beroep krijgen last van lichamelijke klachten, zoals nekpijn en/of rugpijn. Dit kan je voorkomen door je werkplek ergonomisch af te stellen.

Tegenwoordig zijn ook zit sta bureaus een populaire keuze voor thuiswerkers. Aan dit bureau is het mogelijk om zowel zittend als staand te werken. Deze afwisseling in houding is zo gezond en essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen.

Tip 4. Goede verlichting

De beste verplichting is natuurlijk daglicht op je thuiswerkplek. Hoe meer daglicht er binnen valt, des te meer energie je zal hebben tijdens het werken. Daglicht en frisse lucht van een raam zorgen voor een fijne werkomgeving.

Valt er weinig daglicht binnen in je thuiskantoor? Of werk je ook weleens in de avonduren? Dan is het belangrijk om te zorgen voor goede verlichting. Zorg voor aangename verlichting waarin je goed kunt werken. Het kiezen voor LED verlichting is de meest energiezuinige keuze.

Tip 5. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde werkplek werkt natuurlijk het fijnst. Daarom is het van belang om bij het inrichten ook te denken aan het creëren van voldoende opbergruimte. Zo kan je alle belangrijke documenten netjes opbergen en spullen die nu op je bureau liggen netjes opbergen. Zo wordt je minder snel afgeleid tijdens het werken, wat leidt tot een hogere productiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *