5 dingen die je moet weten voordat je je vloer laat vervangen

vloer vervangen

Voordat je je vloer laat vervangen, is het erg belangrijk om van bepaalde stappen wat kennis te hebben om je op die manier zo goed mogelijk voor te bereiden op het hele proces. Op deze manier voorkom je onaangename verrassingen, zoals schade op lange termijn. In dit artikel geven we je een overzicht van de 5 belangrijkste dingen die je moet weten voordat je je vloer laat vervangen om je zo op weg te helpen.

1 Een begroting maken

Het eerste punt van aandacht voor het vervagen van je vloer is om een begroting te maken. Hiermee maak je de kosten inzichtelijker. Neem in deze begroting prijsvergelijkingen en onderhandelingen mee. Betrek ook eventuele extra kosten waar je rekening mee dient te houden, zoals extra arbeid of materiaalkosten.

2 Het vinden van het juiste type vloer

Er zijn erg veel verschillende vloertypes om uit te kiezen, afhankelijk van waar jouw prioriteiten, eisen en wensen liggen. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, parket of tegels. Ieder type vloer heeft zo zijn voor- en nadelen die je tegen elkaar af moet wegen om zo de goede keuze te kunnen maken. Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld de locatie van de kamer of de rest van je interieur. Om zeker te zijn dat je het juiste type vloer kiest, kan je de ondergrond waarop de vloer gelegd zal worden technisch laten onderzoeken door een onafhankelijk vloerexpert zoals Gerlof Hofmeijer. Dit noemt men een voorinspectie. 

3 Voorbereiden op de installatie 

De volgende stap is om de ruimte voor te bereiden op de installatie van de nieuwe vloer. Verwijder hiervoor alle meubels. Hierbij kan je gebruik maken van verhuisdekens en eventueel een opslagruimte huren. Bescherm de rest van je huis door muren af te plakken en goed te ventileren.

4 Het installatieproces 

Het installatieproces van een nieuwe vloer verloopt stap voor stap. Het begint bij het leggen van een ondervloer en eindigd met de afwerking. Huur voor de installatie altijd een professionele installateur in voor een goede kwaliteit en garantie. Neem daarnaast veiligheidsmaatregelen als je besluit om zelf ook deel te nemen aan het proces, zoals het dragen van beschermende kleding.

5 De nazorg

Tenslotte is het erg belangrijk om een goede nazorg te handhaven om de levensduur van je vloer te verlengen. Lees jezelf goed in over wat de geschikte manier van onderhoud is voor je nieuwe vloer. Hoe vaak moet je hem stofzuigen en dweilen? Vraag tenslotte wie je moet contacteren in het geval van problemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *